4t ESO - Dilluns 8 de juny

Bona setmana, alumnes de 4t d'ESO!!!

Rutas en la naturaleza los meses de mayo y junio en Alcalá

Tasca 1. El còmic

Yuyu Hakusho és  una sèrie japonesa anime. És l’adaptació per a la televisió d’un còmic manga creat i il·lustrat  per Yoshihiro Togashi. El còmic ha venut més de 40 milions de còpies al Japó i també ha guanyat premis.
Mira el primer capítol de la sèrie. Posa molta atenció perquè després hauràs de respondre unes preguntes.
Fes aquest Kahoot  amb el PIN 01958546
Important! Posa el teu nom “real” quan et demani l’usuari perquè així l’Anna D sabrà qui ha fet la tasca. 

Tasca 2. ¡La sexta extinción!

L’evolució ha donat lloc a milions d’espècies animals i vegetals. La fauna i la flora del nostre planeta és molt diversa! O ho era...
“La extinción masiva de la fauna no es ninguna novedad: ha habido cinco en los 600 millones de años en que los animales hemos poblado la Tierra, causadas por varios tipos de catástrofes planetarias como el volcanismo masivo, los impactos de meteoritos y otras todavía no aclaradas. La novedad de la sexta extinción de la historia del planeta, la que vivimos ahora mismo, es que la causa somos los seres humanos. En cierto sentido, somos peores que un meteorito.”

Aquest és un fragment de l’article “El ser humano desencadena la sexta extinción masiva del planeta”. Aquesta setmana et proposem que busquis una espècie que s’hagi extingit a causa de l’ésser humà, n’hi ha moltes. Quan el tinguis, omple una diapositiva d’aquesta Presentació de Google amb la informació següent: 
  • Nom de l’espècie
  • Regne animal al que pertany
  • Una imatge
  • Hàbitat (lloc on vivia)
  • Motiu de l’extinció
Sobretot, no borris la feina dels companys i companyes i posa el teu nom a la diapositiva!

Tasca 3. Los santos inocentes

Reseña del libro Los Santos Inocentes de Miguel Delibes por ...
Para esta semana os propongo acercaros al Siglo XX: Literatura española de la posguerra,  cconcretamente  la Novela Española de los años 40 y 50. En el siguiente LINK encontraréis el marco teórico que os ayudará a situaros en el tema.

Son muchas las buenas novelas que retratan esta época, pero destacaría una en concreto, Los santos inocentes de Miguel Delibes. En el siguiente LINK hayaréis información sobre el autor  y esta novela.

Os ofrezco un enlace que os da paso a visualizar un fragmento de la película, del director Mario Camus, basado en la novela homónima de Miguel Delibes.
Tu tarea consiste en describir cómo era la vida en aquella época y en explicar la reflexión a la que te ha llevado la visualización del fragmento del film.
Me lo haces llegar  como siempre a mi correo electrónico.

Tasca 4. 


Descubriendo a Mondrian » Situaciones de AprendizajeA l’escola aquest curs vam tenir l’oportunitat de descobrir Piet Mondrian, un pintor abstracte. Recordeu que vau pintar amb tèmperes una de les seves composicions?
Es tractava, simplement, de línies rectes verticals i horitzontals i blocs de colors primaris (groc, blau i vermell) molt ben equilibrats i impactants.
L'obra de Mondrian han tingut una gran influència en el disseny i la decoració.
Cerca a internet un objecte basat en els seus quadres i penja la foto en aquest “padlet”. 
En el lloc del títol (“Title”) poseu el vostre nom perquè sapiguem qui ho ha afegit!
Si tens dificultats per pujar la imatge, envia-la a l’Anna D i ella la incrustarà.
Ànims!

Hecho con Padlet

Comentaris