4t ESO - Dijous 4 de juny

Continuem amb força, nois i noies de 4t!

Trucos para estudiar: juegos, técnicas y diversión - Resest

Tasca 1. Andy Warhol

Andy Warhol va ser un pintor dels EEUU i una figura central del moviment conegut com a Pop-Art.
Va revolucionar l'art, realitzant pintures sobre productes coneguts i populars, com les Llaunes de sopa de tomàquet Campbell's, un producte típic nord-americà.
Per tant, és la representació de quelcom quotidià, tret del seu context, que aparentment no té res d’artístic, ni d’estètic. El que Warhol intenta és apropar l’art al gran públic, la cultura de masses.
Converteix-te per un moment en Andy Warhol i fes l’activitat artística que trobaràs en aquest document compartit.


Tasca 2. La selecció natural
Bé, ara que ja sabeu algunes coses sobre el darwinisme i l’evolució, us proposem un repte. Mireu aquestes dues espècies de grill. 
Tot i ser de la mateixa espècie, no són iguals. Recordeu que un dels punts més importants de la teoria que va desenvolupar Darwin és que, dins d’una mateixa població, hi ha variabilitat entre els individus. 
Us proposem aquestes preguntes: 
  1. Quines avantatges té el grill de l’esquerra?
  2. Com creus que actuarà la selecció natural sobre ells?
  3. En quin entorn tindria més possibilitats de sobreviure el grill taronja? 
Les podeu respondre en aquest document compartit o en un correu electrònic a l’Anna Esteve o a la Gemma. 

Tasca 3. Viatgem per l'història de les religions

Comencem un tema nou molt interessant.
Fer un recorregut per l’origen de les religions, ens permet entendre una mica més les diferents cultures i respondre a alguns dels grans interrogants i misteris de l’existència humana.
Llegeix amb molta atenció aquest text i després deixa al blog un comentari sobre el que has sentit.

Tasca 4. 
The Playlist - Wikipedia      
La madrugada del 18 de agosto de 1936, uno de los grandes poetas y escritores españoles de la Generación del 27, Federico García Lorca, era fusilado en algún lugar  entre las localidades de Víznar y Alfacar, en Granada, en una fosa común. Su cuerpo sigue sin aparecer a día de hoy.
Era licenciado en derecho y, si bien nunca militó en ningún partido político, desde muy joven fue un firme defensor de las clases bajas.
Su poesía es conocida y valorada nacional e internacionalmente. Muchos han sido los que han puesto música a sus poemas para ser cantados y de esa manera ayudar a que Lorca y su poesía permanezcan en la memoría.
El siguiente enlace es un fragmento de la serie de televisión El Ministerio del Tiempo, en él puedes ver a unos de los grandes cantantes de la cultura española, Camarón, versionando uno de los poemas de Lorca, La leyenda del tiempo. 
Tu tarea consiste en buscar, anotar y enviarme una Playlist de LORCA por correo electrónico. En ella debes apuntar que cantantes han puesto música, cantado y versionado, a algunos de los Poemas del poeta granadino. Por ejemplo: Camarón, La leyenda del tiempo.

Comentaris

  1. hola a tots i totes !!

    sóc el Felipe, avui quan he fet l'activitat de l'experimentar he al·lucinat m'he posat ha pensar en moltes coses, la primera cosa que se m'ha vingut al cap és que si no hagués aire ens moríem, també quan m'ha demanat tot el que ha passat a mesuri, la veritat és que m'han vingut records bons i dolents, després sentia una tranquil • litat en el meu cos increïble, el temps passa i cal gaudir de tot i ser feliç !!

    ResponElimina
  2. A mesura que anava llegint em sentia super ansiosa per provar l'experiment, un cop escoltant tot el que em ivan llegint em sentia més relaxada i he parat a pensar el valor que té l'aire que respirem. M'he posat a pensar en la situació que estem vivint tots i cada un de nosaltres i és que malgrat i que tot està sent difícil romanem tots junts, hem de gaudir cada instant perquè és l'única manera de ser feliços!

    ResponElimina
  3. Mehral..
    Quan la vaig llegir el primer que vaig sentir, en realitat no hi hauria vida sense aire. Tota vida necessita oxigen que es subministra en abundància per l’aire.Les plantes necessiten diòxid de carboni per sobreviure. Al seu torn, el CO2 és produït pels humans en el procés respiratori. Per tant, per al procés respiratori es produeix l’oxigen és obligatori.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada