1r ESO - Dijous 4 de juny

Vinga, nois i noies, que això ja està fet!

Joven de ángulo bajo estudiando duro | Foto Gratis

Tasca 1. Els enters

Hola! seguim amb els enters… avui treballarem problemes amb els positius i els negatius, però ja veuràs que és més fàcil del què et penses. Moltes vegades en fem sense ser-ne conscients, sobretot quan parlem de temperatures, de pujar i baixar pisos… Som-hi!
Realitza al document compartit els següents problemes. Els pots fer a partir de mirar el gràfic que representa un edifici amb plantes, on hi ha les oficines, i soterranis, on hi ha magatzems i aparcaments. Quan acabis, pots compartir el document amb els teus professors de mates!

Tasca 2. Don't give up

Bruno Mars, irreconocible en Acapulco: su impactante cambio físico
Avui us porto una cançó en anglès per practicar el Present Simple. Heu d’escollir el verb que penseu és correcte i comprovar amb la cançó si ho has fet bé. Aquí tens el vídeo amb subtítols per què entenguis la lletra, que ens dóna ànims per seguir intentant fer coses noves.

Tasca 3. Gladiator

Una de les millors pel·lícules de la història del cinema. GLADIATOR. Us deixo un troçet de la pel·lícula.
Respon a les preguntes amb un comentari al blog:

  1. Qui eren els gladiadors?
  2. On lluitaven? A part de lluita de gladiadors, es feia alguna cosa més en aquest edifici?
  3. Qui representa que es Máximo Décimo Meridio?

Tasca 4. Qui canta els seus mals espanta


Quien canta sus males espanta | PsicoesferaRecordeu quan vam treballar les malalties minoritàries a l’escola? Recordeu qui era Miki Núñez? Mira aquest vídeo i fes memòria.
Aquesta nova versió d’Escriurem de Miki Núñez, el cantant l’ha fet amb altres músics dins de la Campanya “Jo em corono” i que s’ha convertit en un himne en aquests dies de confinament i de lluita contra el coronavirus.
Mira el vídeo d'aquesta cançó i després fes les feines que trobaràs a aquest document. Després l'hauràs de compartir amb els teus profes de català (l'Anna i el Carlos).

Comentaris

  1. Nuria.giles
    1.Un gladiador era un combatent armat que entretenia el públic durant la República i l'Imperi romà en confrontacions violentes contra altres gladiadors, animals salvatges i condemnats a mort
    2.en un Anfiteatro. Utilitzat per acollir espectacles i jocs (munera, lluita de gladiadors i venationes, lluita d'animals)
    3.Crowe interpreta a Máximo Décimo Meridio

    ResponElimina
  2. Umair ali
    Un gladiador (en llatí: gladiator ) era el terme emprat per referir-se als lluitadors dels jocs públics de l'antiga Roma

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada