1r d'ESO - Dilluns 15 de juny

Bon dia nois i noies de 1r! Comencem l'última setmana de curs!

Flower, Color, Floral, Watercolor, Art, Tulip, Nature

Tasca 1. Lectura

Hola de nou a totes i a tots!
Avui us proposo la que potser serà la última tasca de lectura del curs.
Es tracta d’un text molt curtet que ens parla de la importància de llegir i de les diferents maneres de fer-ho. Recorda que al final del text trobaràs unes quantes preguntes. Respon-les i deixa’m un petit comentari amb el teu nom al bloc.
Una abraçada per tothom!

Tasca 2. Island in the sun

Hola a tots i totes,
Ja arriba l’estiu, nois! Avui, per acomiadar el curs i les assignatures d’anglès i música us porto una cançó que parla d’estiu i de plans de passar-ho bé i de gaudir del bon temps. Llegirem la lletra a la pantalla, mirarem la traducció i m’esciureu 2 o 3 coses que voleu fer aquest estiu en aquest document (in English, please!). 

Tasca 3. Barbarismes i altres incorreccions

FALTA POC PERQUÈ S’ACABI EL CURS, AQUEST HA ESTAT UNA MICA ESTRANY. ESPEREM QUE CONTINUEU BÉ. 
AVUI PARLAREM DELS BARBARISMES
Un Barbarisme és una interferència lingüística, una expressió, paraula o construcció que no es considera assimilada a la llengua pròpia.

1.- Vídeo de barbarismes

Mira el vídeo. El català correcte passa’l.

2.- Núvol de paraules

Les paraules que apareixen en aquesta imatge són barbarismes. Busca com ho diem en català i escriu-les correctament en català en un comentari al bloc.

3.- Posa't a prova!

Posa’t a prova! Fes el test. Quina puntuació has tret? Envia’ns una foto del resultat final.

Tasca 4. La perillositat d'alguns residus

Hola! Fins ara hem vist com podem organitzar els residus que es poden reciclar, però... i els que no es poden reciclar?  Entre aquest n’hi ha que són perillosos, i per tant cal que reduïm el seu ús. Anem a veure de quins es tracta.


Quan acabis de llegir bé les diapositives, obre aquest document i contesta les preguntes. Quan acabis, recorda compartir-ho una vegada amb la Gemma i l’Helena.

Comentaris

Publica un comentari a l'entrada