Aula d'acollida - Dijous 28 de maig

Bon dia nois i noies de l'aula d'acollida! Acabem el mes de maig!

Poppy, Gypsophila Elegans, Red Color, White, Garden

CATALÀ GRUPS I-III: ELS CASTELLS (PART 2)

Tasca 6. Els castellers

Clica aquest enllaç i fes el test!

Tasca 7. La ruleta dels castellers 

Omple la ruleta amb els vocabulari que hem après del món casteller.

Tasca 8. Jan, puges?

Escolta la història i després contesta el formulari.

Tasca 9. Castellers de Hangzhou

Hi ha castellers per arreu! Mira el vídeo.

Tasca 10. Vull ser castellera!

És un bon resum del que hem treballat aquest dies. Has après alguna cosa nova? Deixa un comentari al bloc.
Si estàs interessat o interessada en fer aquesta activitat  a Badalona hi ha una colla castellera. La colla del micaco. Pots buscar informació a la seva web.

Comentaris

  1. Mehral..
    He après que els castells són una de les experiències més originals i locals que podeu viure mentre visites Barcelona és formar part d’una exposició de Castells. Castell significa castell i aquesta és una tradició local que s'està convertint en molt popular gràcies a un reportatge filmat per la BBC i un recent vídeo rodat per RedBull. Avui dia, aquesta tradició viu una època daurada. Com a resultat, hi ha 71 colles (grups) amb seu a la regió i 9 grups a l'estranger. Això fa que hi hagi molts castells o torres construïdes cada any.

    Si teniu previst anar a un assaig o a una exposició, hauríeu de familiaritzar-vos amb algunes paraules.

    ResponElimina
  2. Ali..
    Els Castells, les torres humanes, representen la solidaritat i l’esperit d’equip entre els catalans. D’aquests depèn l’èxit de la torre i fins i tot la vida dels aixecadors, els nens petits que s’enfilen fins a altures aèries de més de vuit metres per completar la torre. L’experiència de veure un equip de castelleres formant una torre és força impressionant. Durant els festivals culturals, un gran grup de gent, vestida amb pantalons i samarretes blanques, majoritàriament blanques, es reuneixen en una plaça plena d’espectadors. Al so de les Gralles, les flautes tradicionals i els tambors que semblen acompanyar gairebé tots els esdeveniments de la cultura catalana, un grup dels membres més pesats de l’equip forma un cercle. Al voltant, altres membres els recolzen per darrere. Són el pinya (con de pi), el fonament del castell.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada