4t ESO - Dijous 28 de maig

 Aquí teniu l'última entrada del blog d'aquest mes!

Invertimos 7,5 millones en incentivar la contratación de jóvenes ...

Tasca 1. Què és això de l’evolució?

Ara que ja hem vist les principals teories sobre l’origen de la vida, anem a endinsar-nos en un concepte molt important: l’evolució. Tots hem sentit alguna vegada la frase “l’home ve del mono” o hem vist una imatge com aquesta: 
Però què significa exactament això de l’evolució? I, quines altres teories o explicacions s’han donat al llarg de la història?
Us proposem que mireu aquest vídeo i llegiu aquest petit text

Quan hagueu acabat, feu aquest quizizz per comprovar si ho heu entès bé!

Tasca 2. Sonatina


¿Conocéis este famoso poema de Rubén Darío? Lo que os propongo es que tratéis de aprender este poema de memoria, os grabéis recitándolo y se lo enviéis a vuestra profesora María o Anna E. por correo electrónico.
Si te atreves, puedes grabarte cantando en vez de recitando. Mira cómo lo hacen en esta canción:
Si quieres saber más sobre Rubén Darío, puedes ir a estos dos enlaces:

Tasca 3. Wedding traditions

Watch the presentation and then answer the questions of the following form.

Tasca 4. Missatge de PAU

Llegeix amb atenció el següent text. Com veuràs, la religió és utilitzada en diferents conflictes com a argument per justificar la violència, quan totes les religions tenen un clar missatge de PAU.
Molts països com Croàcia, Bòsnia, Sèrbia, Iran, Turquia, Síria…. han sofert i estan patint conflictes armats en els últims anys.
Deixa en el blog un comentari amb una opinió sobre aquest tema.

Comentaris

  1. Hola a tots i totes !!

    sóc el Felipe, parlar el tema de la violència és molt desagradable, arribar a matar una persona és molt penós i mes sense motius, no té justificació aquestes persones que tanta maldat i tamto recor. Hi ha nens amb tan sols 6 o 7 anys i ja comencen a matar gent perquè clar ells ho fan inconscientment és una pena tot això.
    Amb el bonic que és l'alegria, la pau, la llibertat ..., això pot canviar si cada un de nosaltres mantenim la pau que déu ens a donat.

    ResponElimina
  2. Farzand
    Jo crec que, si que en alguns països han de canviar, o perque hi ha violències, o perque com explica el text hi han armes, i per això hi han persones mortes, com per exemple, si sabes en Àmerica els policies han matat a un jove entre 20 i 25 anys aproximadament, li van matar d'una manera molt desagradable, i també van disparar a un gos.

    ResponElimina
  3. Mehral...
    Al cap i a la fi, la història no és una ciència des del meu punt de vista. És cert que, de vegades, les creences profundament vinculades poden provocar enfrontaments, i hi ha hagut moltes guerres causades per disputes sobre religió i creences. Tanmateix, per a moltes persones, la religió pot ser un poder de pau. Un missatge de pau i amor cap als altres es troba al cor de totes les grans religions mundials.

    ResponElimina
  4. danial
    jo crec la violencia es per armas y por les persones que no entenen els sentimentsb de una altre persone i como en el text tambe hi ha explicat mol be .

    ResponElimina
  5. Mehral...
    Al cap ia la fi, la història no és una ciència. Des del meu punt de vista, és cert que de vegades les creences profundament profundes poden provocar enfrontaments, i hi ha hagut moltes guerres causades per disputes sobre religió i creences. Tanmateix, per a moltes persones, la religió pot ser un poder de pau. Un missatge de pau i amor cap als altres es troba al cor de totes les grans religions mundials.

    ResponElimina
  6. Em sembla molt injust que per tenir diferents religions o ser de diferent raça ja hem de atacar-nos entre nosaltres a la fin tots som persones però cadascuna tenint un estil de vida diferent per com s'han criat. M'agradaria que no poguessin permetre armes a qualsevol persona i que als nens els eduquessin d'una manera que pensin que declarar la guerra entre uns i altres per tenir diferents costums, religions... està malament. Crec que si tots els adults de tots els països eduquessin els seus fills amb aquestes idees podríem revelar-nos i acabar amb les guerres.

    ResponElimina
  7. jo crec que el maltracte no hauria d existir per persones sense cap manchen las religions i la gent no diu oh pobre aquell home no te cap nooo .Les personas generalicen i aixo dona pena que la gent generalitzi, i aixo hi ha en tots els paissos tristement al fi al cap dona pena alguna gent.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada