4t ESO - Dijous 21 de maig

Dijous! Noves entrades al blog! Ànims!

Tasca 1. El Tractat de Versailles

El Tractat de Versalles va ser un dels acords de pau que van posar fi definitiu a la Primera Guerra Mundial el 28 de juny de 1919. El seu nom prové del lloc de la seva signatura, en la Galeria dels Miralls del Palau de la ciutat de Versalles, França.
Mira aquests vídeos que expliquen el tractat de diferents maneres.Tot i que no són llargs, els podeu veure en diferents moments.

També trobareu informació en aquests dos enllaços:
Ara ja pots fer les tasques següents:
Edpuzzle
Si ja et vas registrar l’altre cop: https://edpuzzle.com/assignments/5ebb155c72801b3f1bfed36a/watch Si no estas registrat, primer us heu de registrar, aquí teniu un tutorial molt curtet de com registrar-vos i com funciona: https://www.youtube.com/watch?v=yR5_zv81vqg
Enllaç per unir-se a la classe: https://edpuzzle.com/join/ratecok
codi de classe: ratecok 
Quizizz:   
joinmyquiz.com    PIN: 9036560
Busqueu informació: 
La podeu fer en un document o presentació i la compartir amb mi per correu electrònic:
  • Thomas Woodrow Wilson
  • Societat de Nacions

Tasca 2. Català

No et perdis la història d'una dona gran i un noi jove que tenen un petit conflicte per un paquet de galetes.
Fes les dues activitats i envia les respostes per correu a l’Anna D. No cal que copiïs les preguntes!
Activitat 1  
Cerca en aquest diccionari el significat d’aquestes paraules i copia’l:
  • prejudici (la segona definició)
  • malentès
  • empatia
Activitat 2
Respon aquestes preguntes sobre el vídeo:
  1. On succeeix la història?
  2. Com és l'àvia físicament? Quina actitud té?
  3. I el jove, quin aspecte i caràcter té?
  4. Si el noi hagués pujat també al tren, què creus que hauria fet l’àvia?
  5. Digues dues expressions en català que s’utilitzin per disculpar-se.  
  6. Inventa un títol nou per a la història que has vist i escriu-lo.

Tasca 3. Un infant, un bolígraf i un llibre poden canviar el món

Per acabar el tema “Un infant, un bolígraf i un llibre poden canviar el món”, et proposo un seguit d'activitats que trobaràs a aquest document que hauràs de compartir amb mi quan acabis.

Tasca 4. Combinatòria: us atreviu amb la fórmula?

Continuem amb la combinatòria, fem un pas més! Mira aquesta petita presentació per conèixer la fórmula que s’amaga darrera les activitats que hem anat fent aquests dies. Està en tres idiomes: català, castellà i anglès. 
Quan hagueu mirat la presentació, cliqueu aquest enllaç per fer activitats de combinatòria. Pots fer-ho en un document i compartir-lo o fer-ho a mà i enviar una foto a l’Helena i a la Gemma.

Comentaris

  1. Hola, a tots I totes!!

    sóc el Felipe, per a mi el significat d'un nen, un bolígraf i un llibre poden canviar el món "
    és que tots els nens i nenes de tots els països tinguin l'oportunitat d'aprendre, i que algun dia sigui una persona decent educada, respectada ..,
    Actualment hi ha nens que han tingut un futur desagradable, perquè alomejor alunas famílies no li importen el futur dels seus fills, totes les persones que no saben llegir les enganya, no tenen feina, no té informació del que passa del dia a dia, però hi ha nens que han fet els seus somnis en realitat i això m'alegra molt i espero fer realitat el meu.

    ResponElimina
  2. Mehral...
    Per a mi (un nen, un apen i un llibre poden canviar el món) significa que tots els nens han de tenir la igualtat d’oportunitats de rebre una educació. I tots els nens tenen el dret a aprendre dels afers mundials actuals i passats. L’educació ajuda a convertir la debilitat en força. L’educació ens proporciona la confiança per defensar-nos. Millora les nostres capacitats de presa de decisions, ens fa mòbils i ens dóna accés a les xarxes socials. Moltes investigacions han demostrat que als països on les dones estan sotmeses a parcialitat de gènere, l’educació les va ajudar a resistir-se contra la violència conjugal, va millorar les seves capacitats de decisió i les va ajudar a assumir les seves responsabilitats i també desenvolupa el respecte. Per citar el premi Nobel Malala Yousafzai, "els llibres i les nostres plomes, són les armes més poderoses. Un nen, un professor, un llibre i un bolígraf poden canviar el món. L’educació és l’única solució. Primer educació. ” Per tant, hauríem de ser els primers a obtenir una bona educació.

    ResponElimina
  3. Jo penso que Malala amb el seu missatge volia dir que qualsevol nen amb un bolígraf i un llibre pot dibuixar allò que la vida no ens ofereix però que vol lluitar per obtenir-lo, el mateix s'ajuda a obrir una porta cap a l'èxit, a l'aventura o a la descoberta de noves realitats.
    Per això li dóna tanta importància a l'educació perquè tots els nens i nenes puguin lluitar pels seus somnis.
    Fany.

    ResponElimina
  4. Farzand
    Per a mí, la frase un infant, un bolígraf i un llibre poden canviar el món, vol dir, que per exemple, alguns noies o algunes noies en aquest mon no poden anar a escoles, i si poden anar com tots nosaltres es por canviar el mon.

    ResponElimina
  5. És molt important escoltar, observar, preguntar, llegir, aprendre., voler millorar......Amb esperit crític i responsabilitat podrem construir un món millor.
    Gràcies per les vostres aportacions.!!

    ResponElimina
  6. Per a la tasca 2 del treball de Malala he escollit a Barack Obama que li van concedir el premi Nobel a l'any 2009.
    FANY AMAYA

    ResponElimina
  7. Per a mí la frase con dir que si alguna cosa t'agrada la conseguiras costo lo que costi el avión que ens pujem per anar de vacances ho ha fet una persona com tu el vaixell lo mateix tot el que ens rodea Ho ha fet una persona amb un pensament clar que costa pero millor que rendirse ala primera

    ResponElimina
  8. Mehwish
    Per ami la frasse bol dir que tots els nous i noies del mon necesitan anar a l'escola aprendre saber sobre el mon sabes identificar el be i el mal.

    ResponElimina
  9. Per mi la frase “Un infant, un bolígraf i un llibre poden canviar el món”.Te un significat que si t'esforçes pots aconseguir lo que tu vulguis per-ho també con esforç

    ResponElimina
  10. Awais Ali
    Per mi la frasse Un infant es tots nois I noies han de anar a l'escole.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada